Roparun

De Roparun is de langste estafetteloop ter wereld. Een route van meer dan 500 km, van Parijs of Hamburg naar Rotterdam. Elk jaar, in het pinksterweekend, doen er honderden teams mee aan deze sportieve prestatie om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor stichting Roparun. Het geld is bedoeld om doelen te financieren die het leven van mensen met kanker, voor zover mogelijk, veraangenamen.

Een Roparunteam bestaat uit lopers, die ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen, fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding, zoals chauffeurs en verzorgers. Naast de sportieve inspanning, moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het doel. Teams doen dit door het organiseren van allerlei acties.

Ik vind de doelen die stichting Roparun steunt oprecht prachtig. Onderzoek naar genezing van kanker is belangrijk, maar ik vind kwaliteit van leven van een kankerpatiënt en zijn/haar gezin, minstens net zo belangrijk. Bekijk de doelen van de Roparun, en help mij om voor deze doelen zo veel mogelijk geld op te brengen!

“Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”

Advertenties